De Gentse fietslessen in de kijker

De gezondheidspromotoren van de Gentse wijkgezondheidscentra organiseren al 10 jaar fietslessen en vonden het tijd om hun noeste werk hierrond in de kijker te zetten. En terecht, vinden wij!

Op de website sociaal.net [1] schreven zij een mooi artikel over het hoe en waarom van deze fietslessen.

“Fietslessen hebben impact”

 

Fietslessen hebben impact, en niet enkel op het welzijn en gezondheid van de persoon in kwestie. Het is een krachtig instrument om sociale ongelijkheid, onder andere op vlak van mobiliteit, om te buigen. “Het is een laagdrempelig en generatie-overstijgend project dat op veel domeinen een positieve invloed heeft”, lezen we op sociaal.net.

De gezondheidspromotoren focussen niet enkel op de patiënten van de wijkgezondheidscentra, maar werken actief mee aan het gezondheidsbeleid van de buurt en de stad, samen met de lokale overheid en diverse actoren uit de zorg- en welzijnssector: “We grijpen in op verschillende niveaus en terreinen waardoor de fietslessen in Gent een schakel zijn in de oplossing van vervoersarmoede.”

Lees zeker verder, dat kan hier op sociaal.net

[1] Artikel in sociaal.net – “Fietslessen bestrijden vervoersarmoede” – 21 december 2021 – auteurs Anna Buyssens (WGC Brugse Poort) en Lize Vanhaverbeke (WGC Watersportbaan en WGC Nieuw Gent)

Deel dit artikel:
Facebook
Twitter
LinkedIn