WEGWIJS in Zorg en Gezondheid

Deze webpagina is onderdeel van het spel “WEGWIJS in Zorg en Gezondheid“.

 

Doel

Het spel is ontwikkeld voor mensen met lage gezondheidsvaardigheden vanaf 16 jaar met als doel dat spelers (1) inzichten verweven in de basis van het gezondheidssysteem, (2) assertiever worden door hen inzicht te geven in hun rechten en (3) ontdekken waar ze terecht kunnen met hun vragen.

 

Spelomschrijving

Het spel is opgebouwd rond 15 personages met diverse problemen op vlak van gezondheid en welzijn. De spelers proberen de personages te helpen door hen door te verwijzen naar de juiste hulpverlening. Hiervoor moeten ze informatie over deze organisaties vrijspelen. Dit doen ze door zich over het speelbord te verplaatsen naar de organisaties waarover ze meer te weten willen komen. Elk personage dat naar de gepaste organisaties wordt geloodst, levert punten op. Onderweg kunnen de spelers bonuspunten verzamelen door stellingen correct te beantwoorden.

Lukt het de spelers om alle personages te helpen?

 

Digitaal luik

Deze webpagina is ontwikkeld om de digitale vaardigheden van de spelers te versterken.

In module 5 zoeken de spelers enkele praktische gegevens op over de verschillende organisaties die aan bod komen in het spel. Elke organisatie heeft een webpagina die je kan raadplegen via de QR code op de organisatiefiche of via onderstaande linken:

 

 

Per organisatie is er een filmpje beschikbaar. In elk filmpje wordt de organisatie in beeld gebracht en verder toegelicht.

Je vindt ook een verbetersleutel voor elk personage. Per personage wordt er gelinkt naar de meest passende organisaties.

 

Heb je vragen? Tips of suggesties?

Mail de “Werkgroep Gezondheidsvaardigheden” van de Gentse gezondheidspromotoren.