WEGWIJS in Zorg en Gezondheid

FOTO

Deze webpagina is onderdeel van het “WEGWIJS in zorg en Gezondheid” spel.

 

Doel

Het spel is ontwikkeld voor mensen met lage gezondheidsvaardigheden en het als doel (1) spelers inzichten laten verwezen in de basis van het gezondheidssysteem, (2) spelers inzicht geven in hun rechten en (3) spelers laten ontdekken waar ze terecht kunnen met hun vragen.

 

Spelomschrijving

De spelers maken kennis met verschillende personages met diverse (gezondheids)problemen. Zij proberen de personages te helpen door hen door te verwijzen naar de juiste hulpverlening. Om er zeker van te zijn dat de spelers de gepaste organisaties aanraden, zullen ze informatie over deze organisaties moeten vrijspelen. Dit doen ze door zich over het spelbord te verplaatsen naar de organisaties waarover ze meer te weten willen komen. Elk personage dat naar de gepaste organisaties wordt geloodst levert punten op. Onderweg kunnen de spelers bonuspunten verzamelen door stellingen correct te beantwoorden. Lukt het de spelers om alle personages helpen?

 

** instructiefilmpje **

 

Digitaal luik

Deze webpagina is ontwikkeld om de digitale vaardigheden te versterken.

In module 6 zoeken de spelers enkele praktische gegevens op over de verschillende organisaties die aan bod komen in het spel. Elke organisatie heeft een webpagina die je kan raadplegen via de QR code op de organisatiefiche of via onderstaande linken: 

 

Per organisatie is er een filmpje beschikbaar. In elk filmpje wordt de organisatie in beeld gebracht en verder toegelicht.

 

Je vindt ook een verbetersleutel voor elk personage (*link personagepagina*). Per personage wordt er gelinkt naar de meest passende organisaties.

 

Heb je vragen? Tips? Suggesties?

Contacteer …