Online boekvoorstelling ‘Wat na Corona? Brief aan Vlaanderen’ – auteur Bleri Lleshi

 

17 juni om 20:00 u

Op 17 juni stelt filosoof Bleri Lleshi zijn nieuwe boek ‘Wat na Corona? Brief aan Vlaanderen’ voor. Niet in levende lijve, maar in een live-uitzending vanuit de bibliotheek van Schaarbeek.

Lleshi gaat in gesprek met Marc Van Ranst (viroloog), Valerie Del Re (directrice Greenpeace) en Sylvia Hubar (sociaal werkster en docente). Sylvia Hubar is ook werkzaam in wijkgezondheidscentrum De Ridderbuurt.

In zijn nieuwste boek gaat Bleri Lleshi verder in op zijn pleidooi om het roer om te gooien. Want corona heeft een aantal problemen op scherp gezet: Willen we echt terug naar het oude ‘normaal’ van besparen in de sociale zekerheid, de zorg en het onderwijs, en fiscaal pamperen van superrijken? Naar een wereld waar de mensen die de samenleving rechthouden géén helden zijn?

Maar de crisis maakt ook duidelijk dat de mens supersociaal, solidair en zorgzaam is. Voor Bleri Lleshi is dat geen verrassing. Al meer dan tien jaar doorkruist hij Vlaanderen om te spreken over hoop en liefde. We staan op een kruispunt. Ofwel misbruiken machthebbers deze crisis. Ofwel grijpen we dit moment om te kiezen voor positieve verandering: naar een sociale, duurzame en rechtvaardige samenleving.

Programma

20.00 Bleri Lleshi stelt het boek voor
20.30 Marc Van Ranst, Valerie Del Re en Sylvia Hubar reageren op het boek en gaan in gesprek met Bleri Lleshi
21.30 einde
Muzikanten Lennaert Maes en Andries Boone zetten Bleri’s hoopvolle boodschap extra kracht bij.

Praktisch

17 juni om 20 uur.

De boekvoorstelling kan u online volgen via:

1. Facebookpagina van Bleri Lleshi
https://www.facebook.com/Bleri.Lleshi/

2. Youtube kanaal van Bleri Lleshi
https://www.youtube.com/user/blerilleshi

Deel dit artikel:
Facebook
Twitter
LinkedIn