Open brief aan Vlaams minister-president Jan Jambon

Vier grote werkgeversorganisaties binnen zorg en welzijn zijn ontzettend bezorgd over de besparingen. Op Sociaal.net schreven ze een open brief aan de Vlaamse Regering [1]:

“Snoeien om te bloeien klinkt mooi, maar in de praktijk is het voor al die organisaties, verenigingen en vrijwilligers nu al vaak vechten tegen de bierkaai. Schaarste is de context waarin sociaal werkers, zorg- en hulpverleners – uit gelijk welke organisatie – dagelijks moeten werken. De wijdverspreide wachtlijsten zijn daar een illustratie van, waardoor mensen van het kastje naar de muur gestuurd worden. Besparingen zullen die realiteit niet beter maken.”

De werkgeversorganisaties vragen om de beleidskeuzes te herzien, met een gemeenschappelijke doel in het achterhoofd: een warm en zorgzaam Vlaanderen.

“Maar gelukkig hebben we een gemeenschappelijk doel. Een warm en zorgzaam Vlaanderen. Waar voor iedereen een plaats is en waar niemand er alleen voor staat. Een goed beleid op het vlak van welzijn en zorg is de hoeksteen daarvan. Dit vereist investeringen in plaats van besparingen.

Wij vragen daarom met aandrang om de impact van uw besparingen in de verschillende sectoren onder ogen te zien en het gevoerde beleid opnieuw te bekijken.”

[De volledige open brief kan je lezen op Sociaal.net]

Ook in verschillende media, waaronder het Nieuwsblad en Knack, werd de brief gepubliceerd.

Aarzel niet om de open brief te ondertekenen, als organisatie of als individu. Dit kan via de link onderaan het artikel op de website van Sociaal.net. De VWGC deed dit alvast ook!

[1] sociaal.net, 25/02/2020, “Wij begrijpen uw keuze niet om te besparen in zorg en welzijn” (auteurs Margot Cloet, Hendrik Delaruelle, Ann De Meulemeester, Patrick Vander Weyden)

 

 

Deel dit artikel:
Facebook
Twitter
LinkedIn